...

...

Perşembe, Eylül 30, 2010

Rengarenk Bir Mutfak




Mutfak biz kadınların yaşam alanıdır. Şöyle renkli, eğlenceli, kullanışlı, dinamik bir mutfakta -kim yemek pişirmek istemez ki?



Kendime Not: Çocuk sahibi olmayı bekleyen biri olarak etraftaki dağınıklığa alışman gerek. 








Cumartesi, Eylül 25, 2010

Pastel Detaylar











Pastel renklerle döşenmiş evleri her zaman sevmişimdir. 
Şu renklerin güzelliğine bakar mısınız?





Perşembe, Eylül 23, 2010

Öylesine...



Resimlere baktıkça hüzünlendim.
Niye mi?
Bilmem ki...
Sevdiklerimin uzakta olmasından mı? büyüdüğüm şehirde olmamaktan mı? ya da sadece hamile olup, son 2 haftaya girdiğimden mi?
Bilemiyorum..








Pazartesi, Eylül 20, 2010

Ev Bir Yatırım...



Mağazada beğenilen haliyle tek bir farklılık dahi katmadan, eve tıpa tıp uyarlanan eşyalarla döşenmiş evlerde ruh göremiyorum ne yazık ki. O nedenle evleri sıradanlıktan kurtaran, farklı yapan kişisel dokunuşlarımızdır.





  







Cuma, Eylül 17, 2010

Biraz da Moda...










Bu yıl  kloş etekler, fırfır detaylı elbiseler, kürkler, püsküller, clutch çantalar, şapkalar, dar kesim & havuç kesim pantolonlar, leopar deseni ve tabi ki geçen sezonda olduğu gibi trençkot ve taytlar moda.





Perşembe, Eylül 16, 2010

Bu Ay Neler Yapabiliriz? Sonbahar Hazırlığı


Yaz bitti hatta bayramı bile geride bıraktık. Sonbahar ayına girdiğimiz bu dönemde ev için neler yapmamız gerektiği ile ilgili kendimce bir liste hazırladım.

Gelelim yazımın 1.bölümüne;

Yeni mevsim geçişlerinde öncelikle evimin işlerini ve yapılması gerekenleri sıraya koyarım. Bu ay yapılacaklar listemde öncelikle mevsim geçişinden dolayı azalan sebzeler ve meyveler için mutfak hazırlığı, sonbahar temizliği ve bitki bakımı var.


Mutfak Hazırlığı

Yaz sonunda her evde olduğu gibi benim evimde de yeni bir telaş başlar. Mevsim geçmeden son meyvelerden reçeller, marmelatlar kaynatılır. Taze sebzelerden dondurucu için sebzeler paketlenir, turşular basılır. Bu sene çok şanlıyım ki bizim miniğin doğumu için anneannesi gelip bu hazırlıkları bizim için yapacak.




Temizlik Vakti

Sonbahar  temizliğine yavaş yavaş başlayabilirsiniz. Ben temizliğe başlamadan önce hangi odanın nasıl bir düzen gerektirdiğine ve temizlik operasyonuna ihtiyacı olduğuna bakarım. Örneğin; perde ve halılar yıkanacak mı? dolap içlerinin silinmesi gerekiyor mu gibi..Planlama işini bitirdikten sonra her gün hangi odayı temizlemem gerektiği konusunda sıraya koyarım. Bütün yaz kapı ve pencerelerin açık olduğu düşünülürse öncelikle olarak halılardan ve perdelerden başlanabilir. 


Bahçenize veya ev bitkilerinize bakım zamanı

Bahçeniz varsa; toprağı temizleyip, dökülen yaprakları süpürün, bahçenizi düzenleyin, bitkilerinize bakım yapın. Benim gibi balkonda bitkileriniz varsa yaz sıcağından yorgun düşen bitkilerinizin kışlık bakımlarını yapabilirsiniz. Bu yaz İzmir öylesine sıcaktı ki ne yazık ki bazı çiçeklerim ya hastalık geçirdi ya da kurudular. Sağ olsun eşim geride kalanları kurtarmak için  hemen topraklarını ve saksılarını değiştirdi.




Vee devamı Ekim ayında...






Pazartesi, Eylül 13, 2010

Kısaca...


  • Bir bayram daha geçti.
  • Eşimle birlikte beşinci bayramımızı yaşadık.
  • Diğer bayramlardan farklı olarak aramıza her an katılmasını beklediğimiz oğlumuz eşlik etti bize.
  • Yolculuk yapmam riskli olduğundan ailemden ayrı geçirdiğim 2.bayram olarak tarihe geçti benim için.
  • Bayramın ilk günü babasının tatilinden fırsat bilerek oğlumuzun odasını hazırladık.
  • Veee...Kaan Batu'nun odasından minik kareler.








Pazartesi, Eylül 06, 2010

Eşyaların 2. Hayatları { Öncesi / Sonrası }



Eşyaların 2. hayatları hep ilgimi çekmiştir.
Öncesinde koyu renkli ve atıl duran görüntüleri açık renge boyanınca yeni bir hayat bulmuş gibi. 







Cuma, Eylül 03, 2010

Son Günler...


Hamileliğimin son dönemlerine yaklaştığım şu günlerde, neyle karşılaşacağını bilememe durumundan olsa gerek biraz stres yaşıyorum.

Şu sıralar yapmam gereken işleri sıraya koydum bir an önce tamamlamaya çalışıyorum. Neredeyse alışveriş işimiz bitmiş durumda. Ama her ne hikmetse "tamam artık her şey bitti" dediğimiz anda pat diye bir şey çıkıveriyor. Yani listenizde illaki bir şeyler eksik oluyor. Bebek alışverişi yaptığımız mağazaya her gidişimizde satış görevlisinin "Aa.. durun bebek olsun -bundan sonra hep buralardasınız" söylemi gözümü korkutsa da sabırsızlıkla bekliyorum minik yavrumu.

Henüz annelik nedir tam olarak kavrayamadım ama duygusallığın tavan yaptığı kesin. Bu bekleyiş sağlıkla hemen bitsin istiyorum, hem de erken doğum olmasından korkuyorum. Minik bebeğim zamanını doldursun istiyorum. Bu döneme kendi çapımda hazırlanıyorum işte. Hem doğuma, hem sonrasına...

Bu dönemin güzel tarafları da var tabi ki. Mesela eskiden olsa küçücük yağ göbekte pıtladı diye rahatsız olur içinizi çeke çeke yürümeye çalışırken, şimdi "Aa az kilo almışsınız, karnınız o kadar da büyümemiş" diyenlere göbeğinizi fora ederek moral kazanma gayreti içine giriyorsunuz.

Aynı zamanda anne adayının toplum içindeki ayrıcalığını doyasıya yaşama fırsatını bulmak keyifli bence. Metroda, otobüste, vapurda yer verenlere şirin bir tebessümle teşekkür edip tekliflerini hemen kabul edersiniz.

Sonra bebeği bahane edip canınız neyi çekiyorsa yiyebilirsiniz. Ee nazımızı da çekiyorlar ki ona da biraz hakkımız var herhalde.

Anneleri daha iyi anlarsın artık "Anne olunca anlarsın beni" sözü daha da anlam kazanır. Sorumluluk almanın ne demek olduğunu daha iyi biliyorsundur.

Sonuç olarak; hamilelik hadisesi güzel bir olay ve ben artık sonlarına yaklaşıyorum.

Kaan Batu ile tanışmaya neredeyse 4 hafta var. Bu süre şimdilik hayatımın en güzel ve en uzun bekleyişi gibi görünüyor...